نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح یه شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟
سرخط خبرها

دود دست دوم سیگار نقض قاطع حق‌الناس است | دورهمی بدون دخانیات را به یک برند خانوادگی تبدیل کنیم

  • کد خبر: ۳۳۵۵۹۱
  • ۰۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۷
دود دست دوم سیگار نقض قاطع حق‌الناس است | دورهمی بدون دخانیات را به یک برند خانوادگی تبدیل کنیم
مشاور فنی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران با بیان اینکه دود دست دوم سیگار نقض جدی قاطع و روشن حق‌الناس است، گفت: رقم قابل‌توجه از مرگ مستقیم با سیگار مربوط به کسانی است که تصمیمی برای کشیدن سیگار نداشتند، اما به واسطه تفریح و لذت و انتخاب فرد دیگری در معرض دود قرار گرفته و جان خود را از دست داده‌اند؛ این قتل نفس است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نادر عسگری امروز پنجشنبه ۸ خرداد در همایش روز جهانی بدون دخانیات که در بیمارستان رضوی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در حال پیگیری هستیم که استاندارد‌های لازم برای اماکن بدون دخانیات را تدوین کرده و این را به عنوان یک مشوق در نظر بگیریم چرا که در مواجهه با مردم، اصناف و گروه‌ها تمرکز بر اقدامات شویقی است.

وی افزود: امسال عزم جامعه جهانی در مبارزه با دخانیات بر افشای تاکتیک‌های صنعت دخانیات برای جذابیت محصولات دخانی است و ما نیز حسب وظیفه‌مان به عنوان عضو کوچکی از این مجموعه تلاش می‌کنیم این فرایند را عملی کنیم.

عسگری تصریح کرد: واقعیت این است که مبازرزه با دخانیات جنگ نابرابری است. مکاران ما در حوزه بهداشت شبانه‌روز به فکر هستند، اما از طرفی مافیا بیکار ننشسته و از طرق مختلف ارتباطش را برقرار می‌کند و متاسفانه سیگار به یک عنصر طبیعی، جذاب و اتفاقا دوست‌داشتنی توسط هنرپیشه‌های درجه یک مملکت تبدیل شده است.

مشاور فنی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران افزود: تردیدی نیست که با این هجمه استفاده از مواد دخانی در رسانه، پشت آن درآمدی نباشد؛ این را به عنوان یک احتمال می‌گویم؛ احتمالی که با منطق جور است و اثبات آن باید توسط مراجع ذی‌صلاح انجام شود.

وی بیان کرد: در برنامه‌ای که خانواده تماشا می‌کند قبح مصرف دخانیات ریخته و سالمندان نیز به راحتی در این برنامه‌ها سیگار مصرف می‌کنند با این دیدگاه که می‌توان سالمند هم بود، اما بدون هیچ مشکلی همچنان سیگار کشید، این یک دروغ بزرگ است.

عسگری خاطرنشان کرد: جایی که پول، منابع و ارتباطات هست و صنعتی شکل گرفته، رویکرد راهبردی نیز برای مصرف سیگار شکل گرفته، بنابراین پیشنهاد این است که در کنار آموزش‌های فردگرا و اطلاع‌رسانی و... باید تغییر رویکردی داشته و این امر نیاز به یک راهبرد ملی دارد، امروز دیگر نمی‌توان با یک سخنرانی و یک مدرسه رفتن و با یک مسجد رفتن، مانع جریان عظیم افزایش گرایش به دخانیات شویم.

روند رو به رشد مصرف سیگار در بین زنان

مشاور فنی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران اظهار کرد: در آیات شریفه قران به صراحت بیان شده است که شیطان اعمال زشت شما را زینت می‌بخشد. این دقیقا مصداق دخانیات در جهان است؛ با آمایشی که وزارت بهداشت انجام داده است خبر خوب این است که در زمینه مصرف دخانیات کشور ما عدد نسبتا قابل قبولی نسبت به سایر کشور‌ها دارد، اما خبر بد اینکه این عدد به سرعت در حال رشد است و خبر بدتر اینکه این عدد در خانواده و در جمعیت زنان در حال رشد است که یک هشدار بسیار جدی است.

عسگری گفت: هر گاه ما سیگاری روشن می‌کنیم، باید ضرر و زیان تمام افرادی که دود دست دوم را استنشاق می‌کنند گردن بگیریم. در حریم رضوی افراد این احترام را قائل هستند و در حرم سیگار نمی‌کشند، پس جامعه ما فهم دارد و بنابراین باید امیدوار باشیم.

وی ادامه داد: پس اولا نباید ناامید باشیم و دوم اینکه سربازان سلامت زیادند و باید حمایت شوند؛ باید کمک کنیم و در مقابل مافیا که از جریان دخانیات قبح‌زدایی می‌کند، با جدیت بایستیم؛ ضد ارزشی که امروز به تفریح خانواده‌ها تبدیل شده را دوباره رونمایی کنیم و ضدارزش بودن آن را نشان دهیم.

عسگری تاکید کرد: از علما و مراجع استدعا داریم که در موضوع دود سیگار و مضرات آن برای اطرافیان فرد مصرف‌کننده از منظر حق‌الناس به مسئله نگاه کرده و در این زمینه فتوا صادر کنند.

مشاور فنی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران خاطرنشان کرد: ترفند‌های چند لایه نیاز به راهبرد‌های عمیق و پیچیده دارد. با روش‌های ساده نمی‌توان سازمان‌های پیچیده از جمله مافیای دخانیات را مدیریت کرد.

عسگری در ادامه با اشاراه به ارتباط مصرف دخانیات و بزهکاری بیان کرد: در اماکنی که افراد بزه نگهداری می‌شود درصد اعتیاد این افراد ۶۷ درصد است و درصدی هم که مصرف نمی‌کنند دلایلی دارند، این تفاوت معنی‌دار یعنی ورود به عرصه سیگار و دود، شروع یک بزه است.

دورهمی بدون دخانیات را به یک برند خانوادگی تبدیل کنیم

وی گفت: باید از پتاسیل عظیم خانواده اصیل اسلامی و ایرانی به درستی استفاده کرده و فرایندی را آغاز کنیم که خانواده را مشارکت دهیم، همانطور که بسیاری از کار‌های بزرگ توسط خانواده‌ها انجام شده است.

مشاور فنی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران تصریح کرد: در حال حاضر ما از این پتاسیل بزرگ بی‌بهره‌ایم و رسانه باید این ارتباط را برقرار کند؛ متاسفانه یک بلندگوی بلند و رسا برای شنیدن ارزش‌ها و هماهمگ کردن خانواده‌ها بر علیه دخانیات نداریم.

عسگری با انتقاد از صدا و سیما اظهار کرد: آیا می‌توانید یک برنامه دو دقیقه‌ای قبل از یک مسابقه فوتبال مثلا ایران و کره شمالی برای صحبت در مورد مضرات دخانیات به ما بدهید؟ این یعنی خدمت موثر نه دادن تریبون در ساعات مرده، در رادیو‌های خاموش و میکروفون‌های خاموش و قوانین متروکی که اجرا نمی‌شود.

وی تاکید کرد: اگر یک شماره تلفن مشخص و یا یک رسانه پیگیر وجود داشته باشد هر تخلفی در زمینه مصرف دخانیات را می‌توان پیگیری کرد. همه به دنبال این هستیم که مشکل را حل کنیم، فقط کافی است خانه و خانواده بدون دخانیات را حمایت کنیم و دورهمی‌ها را به بدون دخانیات کرده و این را به یک ارزش و برند خانوادگی تبدیل کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->